Najvažniji element brendinga koji svaki biznis treba da kreira

 
nb blog post covers (1).png

Ako si u procesu razvijanja ili redefinisanja svog brenda, ovo će ti olakšati život. 

Brending nije samo dizajn logoa i izgled tvog vebsajta ili društvenih mreža. Rekla sam ovo mnogo puta i ponoviću još bar toliko - brending je mnogo više od toga. Tvoj brend je esencija tvog biznisa, simbioza tvoje vizije, vrednosti, načina na koji komuniciraš sa svojom ciljnom grupom i kako im se predstavljaš. 

Ako trenutno radiš na razvoju svog brenda, ili si vlasnik biznisa generalno, zaista želim da te podstaknem da kreiraš svoju formulu jedinstvenosti, jer je to sjajan način da definišeš osnovnu poruku koju želiš da preneseš svojoj publici i pozicioniraš se na tržištu. 

Šta je formula jedistvenosti?

U suštini, to je jedna rečenica u kojoj precizno opisuješ ko si, šta nudiš, kome nudiš i kako se razlikuješ od ostalih u tvoj sferi - po čemu si jedinstvena (otud i naziv “formula jedinstvenosti”), odnosno tvoj USP - unique selling point / jedinstvenu prodajnu tačku. Svodi se na malo dužu rečenicu, pa preporučujem da je više koristiš interno kao zvezdu vodilju, nego kao slogan. Ali ti sigurno može pomoći i u kreiranju slogana za biznis, jer, kao što sam već spomenula, sadrži ključne elemente za pozicioniranje na tržištu.

Koncept formule jedinstvenosti potiče iz knjige “Zag” genijalca kada je razvoj brenda u pitanju Marty Neumeier. I on je opisuje kao odgovor na ŠTA, KAKO, KOME, GDE, ZAŠTO I KADA, ali obzirom da smo svi mi drugačiji i “rade” nas drugačije stvari, potrudila sam se da pronađem nekoliko varijacija na temu. Tako da ti u ovom tekstu nudim 4, a ne samo jednu, formulu od kojih možeš da izabereš jednu koja ti najviše odgovara.

Prvi put si ovde? Dobrodošao/la! Moje ime je Nataša i bavim se dizajnom, marketingom, razvojem biznisa i crtanjem.

Ovo je moja “digitalna beležnica” u kojoj delim svoja znanja, iskustva, primere, projekte, inspiraciju i motivaciju. Teme su grafički i veb sajt dizajn, društvene mreže i internet marketing, razvoj biznisa, organizacija i inspiracija.


4 Formule Jedinstvenosti

Rečenice ispod će ti pomoći da razumeš kako se izdvajaš od konkurencije i šta je esencija tvog biznisa.


PRVA FORMULA

 
16 _ quick tip (2).png
 


PRIMER:

Jedini hotel i spa za kućne ljubimce u Novom Sadu koji pruža luksuzni smeštaj i prvoklasnu negu zazauzete vlasnike pasa i mačaka koji žele samo najbolje za svog ljubimca.

DRUGA FORMULA

 
Taller NB 100 kom sadrzaja - 50 posts (1).png
 

PRIMER:

Naša  anti-stress 360˙ masaža  je jedini  fizioterapeutski tretman  koji  uz kombinaciju nauke i drevne tehnike istoka uspešno otklanja prikupljenu tenziju iz celog tela.  

TREĆA FORMULA

 
16 _ quick tip (4).png
 

PRIMER:

Mi smo jedini  brend organske kozmetike  koji  kombinuje nauku i prirodu  (kreiran) za  trudnice i porodilje  koje žele  da vrate stari sjaj svojoj koži .


ČETVRTA FORMULA

 
16 _ quick tip (5).png
 

PRIMER:

Moj biznis mentorski program  pomaže u skaliranju dizajn biznisa  tako što  nudi jasne formule, uputstva i primere iz svog 10-godišnjeg iskustva za  sve dizajnere i ostale profesionalce u kreativnoj , digitalnoj industriji koji žele da  usavrše svoju saradnju sa klijentima, postave oprimalne dizajn procese, povećaju cene usluga i kreiraju različite izvore pasivinih prihoda .

+ BONUS: ZAG FORMULA

 
16 _ quick tip (6).png
 

PRIMER: 

ŠTA: Jedini lifestyle blog

KAKO: koji 100% iskreno deli iskustva sa

KOME: milenijalsima koji se osećaju izgubljeno

GDE: gde god se nalazili

ZAŠTO: a žele uspeh i mentalnu i finanskijsku stabilnost

KADA: u eri površnostii prividnog savršenstva.

Dakle - Jedini lifestyle blog koji 100% iskreno deli iskustva sa milenijalsima koji se osečaju izgubljeno gde god se nalazili, a žele uspeh i mentalnu i finanskijsku stabilnost, u eri površnosti i prividnog savršenstva.


Ukoliko si spremna da oživiš svoj brend ili osvežiš svoj biznis poseti stranicu usluge da vidiš kako mogu da ti pomognem ili me kontaktiraj i zakaži besplatnu 20-minutnu konsultaciju ukoliko znaš šta želiš i hajde da vidimo da li smo dobar spoj 🤍

 
Hvala na pažnji. Do sledećeg čitanja.

P.S. Ne zaboravite da budete kreativni.

Nataša


n b creative studio

Freelance designer creating simple, intuitive & alluring designs that go beyond just looking great

INTERIOR | GRAPHIC | WEBSITE DESIGN

https://nbstudio.me
Previous
Previous

Šta je dobar brending?

Next
Next

Da li znaš koje su dodirne tačke tvog brenda?